Pages

Tuesday, October 1, 2013

A vinde inainte sa cumperi , sau sa cumperi inainte sa vinzi?




In cazul unui schimb de proprietate, ne punem deseori intrebarea daca este mai bine sa vindem inainte sau sa cumparam inainte de a vinde.
In anumite situatii aceasta intrebare nu-si are sensul, pentru ca nu multe persoane i-si permit sa plateasca in acelasi timp doua proprietati. Sa ne punem insa in situatia in care am vizitat si am gasit casa care ne place, inainte de a vinde pe prima. Cumparatorul decide sa-si incerce norocul si sa faca o oferta conditionala la vinzarea casei lui.
  Aflindu-ne intr-un marche echilibrat in care la ora actuala sint cam acelasi numar de cumparatori ca si de vinzatori, perioada de vindere a unei proprietati dureaza o perioada mai lunga de timp.
 Din motivele mai sus mentionate, aceasta se va vinde mai greu si exista pericolul ca sa nu indeplinim aceasta clauza in perioada de timp stabilita prin oferta. In acelasi context, vinzatorul profitind de avantajul unei oferte conditionale, va cere un pret mai mare si conditii avantajoase lui, dar in acelasi timp va pastra proprietatea lui pe piata in speranta unui al doilea ofertant. Daca se realizeaza si apare un al doilea cumparator , primul cumparator va primi un aviz de 72 de ore in care este somat sa inlature conditia de vinzare a casei lui si sa cumpere proprietatea in cele 72 de ore care urmeaza. De obicei este 1% sanse ca acesta sa o poate face.
Daca primul cumparator reuseste si vinde casa lui in termenul stabilit, atunci a doua casa ii va apartine.

Adrian Dumitru
514 962 3112






No comments:

Post a Comment